ОГЛАСИ

1.Собирот на граѓани ќе се одржи на 05.02.2018 година со почеток во 18.00 часот, во зградата на општина Охрид сала 1, за жители на урбана заедница 1“ Стар Град“, Собирот на граѓани ќе се одржи на 05.02.2018 година со почеток во 19.30 часот, во зградата на општина Охрид сала 1 за жители на урбана заедница 2 “Центар“.

2.Собирот на граѓани ќе се одржи на 06.02.2018 година со почеток во 18.00 часот, во просторија во зградата на ОУ “ Св.Климент Охридски “-Даљан за жители на урбана заедница 4 “Воска“, Собирот на граѓани ќе се одржи на 06.02.2018 година со почеток во 19.30 часот, во зградата на општина Охрид сала 1 за жители на урбана заедница 3 “Кошишта“.

3.Собирот на граѓани ќе се одржи на 08.02.2018 година со почеток во 18.00 часот, во зградата на општина Охрид сала 1 за жители на урбана заедница 5 “Лескајца“, Собирот на граѓани ќе се одржи на 08.02.2018 година со почеток во 19.30 часот, во зградата на општина Охрид сала 1  за жители на урбана заедница 7 “7 Ноември“.

4.Собирот на граѓани ќе се одржи на 09.02.2018 година со почеток во 18.00 часот, во зградата на општина Охрид сала 1  за жители на урбана заедница 9 “8-ми Септември“,
Собирот на граѓани ќе се одржи на 09.02.2018 година со почеток во 19.30 часот, во зградата на општина Охрид сала 1  за жители на урбана заедница 13 “Железничка“.

5.Собирот на граѓани ќе се одржи на 12.02.2018 година со почеток во 18.00 часот, во зградата на општина Охрид сала 1 за жители на урбана заедница 6 “Даме Груев“, Собирот на граѓани ќе се одржи на 12.02.2018 година со почеток во 19.30 часот, во просторија во зградата на ОУ“ Христо Узунов“ за жители на урбана заедница 10 “ Горна Влашка Маала“.

6.Собирот на граѓани ќе се одржи на 13.02.2018 година со почеток во 18.00 часот, во зградата на оу “Христо Узунов “ за жители на урбана заедница 12 “Гоце Делчев“ и жители на месна заедница Рамне, Собирот на граѓани ќе се одржи на 13.02.2018 година со почеток во 19.30 часот, во зградата на домот на УЗ “Радојца Новичиќ“ на ул.“Радојца Новичиќ“ за жители на урбана заедница 14 “ Радојца Новичиќ.

7.Собирот на граѓани ќе се одржи на 16.02.2018 година со почеток во 18.00 часот, во зградата ОУ “Христо Узунов“ за жители на урбана заедница 11 “Видобишта“, Собирот на граѓани ќе се одржи на 16.02.2018 година со почеток во 19.30 часот, во зградата на општина Охрид сала 1 за жители на урбана заедница 15 “ 15 Корпус“.

8.Собирот на граѓани ќе се одржи на 19.02.2018 година со почеток во 18.00 часот, во зградата на ОУ “Григор Прличев“ во Рача, за жители на урбана заедница 16 “Рача“ и жители на месна заедница Велестово с. Велестово; Собирот на граѓани ќе се одржи на 19.02.2018 година со почеток во 19.30 часот, во зградата на општина Охрид сала 1 за жители на урбана заедница 8 “Билјанини Извори.

ВАШЕТО ВНИМАНИЕ

АНКЕТА

Дали ќе биде постигнат договор за спорот со името помеѓу Македонија и Грција?

Да

Не

Гласај

Да - 549 гласови (31%)

Не - 1203 гласови (69%)

Резултати Гласај

ПОВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ

Полиција : 192 Брза помош : 194 Пожарна : 193 Центар за справување со кризи - Охрид : 195 АМСМ : 196 Автобуска станица : 260-339 Аеродром : 252-820 Црвен крст : 261-909 Водовод : 250-122 Комуналец : 263-325 НУ Центар за култура : 261-063 Завод и Музеј : 262-498 Основен суд : 261-868 ЕВН Информации : 0890 12345 ЕВН Дефекти : 0890 88888 Општа болница : 267-267 ФТУ - Охрид : 262-147 Охридско лето : 261-304 Организација на потрошувачи на Охрид : 252-833