Барбиш: Планинското спасување е тимска работа, македонските волонтери треба да го одберат најдобриот модел на организирање

ИКАР, Интернационална комисија за алпинско спасување е светска мрежа за планинско спасување која пренесува искуства. Гебхард Барбиш, претседател на комисијата за терестријално спасување при ИКАР, деновиве беше во неофицијална посета на Планинската спасителна служба при Црвен крст Охрид и Здружението за планинско спсување АСКЛЕПИЈ од Скопје. Се разговараше за подобрување на организирањето на спасителните служби … Continue reading Барбиш: Планинското спасување е тимска работа, македонските волонтери треба да го одберат најдобриот модел на организирање