Според првичните неофицијални резултати на Државната изборна комисија, кандидатите за градоначалник на СДСМ освоиле поголем број на гласови во вкупно 41 општина, додека кандидатите за градоначалник на ВМРО ДПМНЕ во 14 општини, а на ДУИ во 7 општини.

Кон полноќ се очекува прес конференција на Државната изборна комисија.

OhridNews