Денеска во 11 часот истече рокот за поднесување тужби од партиите против решенијата на Државната изборна комисија (ДИК) за приговорите за првиот круг од локалните избори што се одржаа на 15 октомври. Најмногу, 25 тужби, поднела ВМРО-ДПМНЕ, а по една тужба поднеле Левица и ТМРО

Согласно законот,  Управниот суд ги разгледува тужбите и треба да донесе одлука во рок од 48 часа од нивното поднесување.

OhridNews