Охриѓанката Емилија Николовска бронзена на Европската женска математичка олимпијада

Златен, сребрен и бронзен медал освоија младите математичарки од Македонија на Европската женска математичка олимпијада (ЕГМО 2021) која се одржа во Грузија. Нашиот тим го сочинуваа Марија Атанасова (златен медал), Јасна Илиева (сребрен медал), Емилија Николовска (бронзен медал) и Ивона Зикова која подеднакво придонела за високиот тимски успех. Четирите талентирани девојки ги предводеа проф. др … Continue reading Охриѓанката Емилија Николовска бронзена на Европската женска математичка олимпијада