Писма - OhridNews
Активот на директори на основни училишта од Охрид апелира да не се организираат прослави за полуматура

14.06.20 12:56

Активот на директори на основни училишта од Охрид, преку отворено писмо апелира да не се организираат прослави за полуматура, со цел да се спречи ширењето на коронавирусот Писмо...

Отворена: „Охрид трчаТ“ и сите останати спортско – културни и музички манифестации се есенцијална потреба на Охрид

08.06.20 07:00

Почитувани охриѓани, ќе се обидеме како организација, колку што можеме со еден текст/отворено писмо/колумна, да Ви објасниме што е Охрид трчаТ и што значи Охрид трчаТ за Охрид, ...

Отворена: Запишувањето на првачињата според реонот во којшто живеат е законска обврска, а не право на избор на родителите

01.06.20 09:22

Повод: Запишувањето на ученици во прво одделение Од  1 јуни започнуваат уписите на првачињата во нашата држава Запишувањето на првачињата според реонот во којшто живеат е законс...

Отворена: Просторот каде треба да играат деца оставен на немилост, наместо уредено зеленило искршени стакла и реквизити

30.05.20 15:45

Веќе подолго време се провлекува проблемот на злоупотреба и загадување на просторот, тревникот и реквизитите во детската градинка “Расадник” која е во непосредна бли...

Наместо прослава на полуматура писмо до генерацијата: Да му кажеме благодарам на ОУ „Христо Узунов“

26.05.20 09:53

Еден не толку стар претседател на една од најмоќните ако не и најмоќната нација во светот, Доналд Трамп, неодамна изјави дека она што ги разликува победниците од губитниците е н...

Отворено писмо на ЕК „Стрмец“: ЈП „Билјанини Извори“ на сила сака да го урне храмот на водните спортови заради задоволување лични и партиски интереси

30.04.20 11:40

Повод: Објавата за преземање на стопанисувањето со Центарот а вода во каналот Студенчишта од страна на ЈП „Билјанини Извори“ – Охрид Почитувани, ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ R...

100хрид%

11.04.20 07:00

Охрид е наш, од него, од неа, твој, мој Охрид е: од дедовци и баби, од езерото, од бисери, од пастрмки, од рибари, од „Билјана платно…“, од лебеди, од црквите, од Самуилов...

Писма: Јас не го одбрав аутизмот, аутизмот ме избра мене…

02.04.20 07:00

Моето име е Зијад, имам 14 години, јас сум личност со аутизам Јас не сум болен! Имам семејство, брат Моето семејство е како и секое друго, многу ме сака, среќно е што сум дел од...

Видео+фото: Џабе ни се сите полициски часови, ако целата временска, анти корона, заштеда ја трошиме пред банките!?

31.03.20 13:34

Неверојано како лугето се држат на формалности кои се својствени за редовни состојби во одвивањето на животот! Како ги релативизираат работите! Прочитајте ги сите “мудрувања” на...

Отворено писмо на Инфективното одделение Охрид за случајот со починатата пациентка од струшко: Ги почитуваме сите протоколи, а немаме минимум услови за работа

30.03.20 21:11

Повод случајот со починатиот пациент од село Татеши – Струга, и изнесениот став од страна на директорката на ЈЗУ Општа болница Охрид Во врска со починатиот пациент од село...

Dr Batkoski pod artikli