Писма - Page 2 of 47 - OhridNews
Отворена: Благодарност до ЈЗУ Општа болница Охрид, посебно до Одделението за уво, нос и грло

25.08.20 13:29

Сакам да изразам јавна благодарност до ЈЗУ Општа Болница Охрид, a посебно до Одделението за уво, нос и грло (ORL) Пред се морам да го истакнам фактот за беспрекорната организаци...

Отворена: Без институционална интеграција следува процес на претопување на Египќаните во Албанци и Роми

21.08.20 09:56

Ноторен факт е, дека начелото за Соодветна и Правична застапеност како и примената на одредбите, духот и содржината на Охридскиот Рамковен Договор не се применуваат за припадниц...

Отворено писмо за односот кон еден од најдобрите гитаристи на денешницата: Настапува низ целиот свет, ама не е добар за нашиот Антички

28.07.20 14:06

До креаторите на клултурните политики Не верувавме дека некогаш дека како клуб за подводни дејности кој 35 години се занимава со нуркање и заштита на Охридското Езеро ќе напишем...

Отворена: Ти засегнат не си!

06.07.20 13:21

Наслов кој интригира, го влече читателот но веднаш да го подготвам дека не станува збор за актуелните политички превирања или пак застрашувачките резултати од Ковид 19 Не, стану...

Активот на директори на основни училишта од Охрид апелира да не се организираат прослави за полуматура

14.06.20 12:56

Активот на директори на основни училишта од Охрид, преку отворено писмо апелира да не се организираат прослави за полуматура, со цел да се спречи ширењето на коронавирусот Писмо...

Отворена: „Охрид трчаТ“ и сите останати спортско – културни и музички манифестации се есенцијална потреба на Охрид

08.06.20 07:00

Почитувани охриѓани, ќе се обидеме како организација, колку што можеме со еден текст/отворено писмо/колумна, да Ви објасниме што е Охрид трчаТ и што значи Охрид трчаТ за Охрид, ...

Отворена: Запишувањето на првачињата според реонот во којшто живеат е законска обврска, а не право на избор на родителите

01.06.20 09:22

Повод: Запишувањето на ученици во прво одделение Од  1 јуни започнуваат уписите на првачињата во нашата држава Запишувањето на првачињата според реонот во којшто живеат е законс...

Отворена: Просторот каде треба да играат деца оставен на немилост, наместо уредено зеленило искршени стакла и реквизити

30.05.20 15:45

Веќе подолго време се провлекува проблемот на злоупотреба и загадување на просторот, тревникот и реквизитите во детската градинка “Расадник” која е во непосредна бли...

Наместо прослава на полуматура писмо до генерацијата: Да му кажеме благодарам на ОУ „Христо Узунов“

26.05.20 09:53

Еден не толку стар претседател на една од најмоќните ако не и најмоќната нација во светот, Доналд Трамп, неодамна изјави дека она што ги разликува победниците од губитниците е н...

Отворено писмо на ЕК „Стрмец“: ЈП „Билјанини Извори“ на сила сака да го урне храмот на водните спортови заради задоволување лични и партиски интереси

30.04.20 11:40

Повод: Објавата за преземање на стопанисувањето со Центарот а вода во каналот Студенчишта од страна на ЈП „Билјанини Извори“ – Охрид Почитувани, ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ R...

Dr Batkoski pod artikli