Писма - Page 3 of 43 - OhridNews
Отворена: Здружението на египќани Пирамида Зем – Охрид негува култура, не антикултура

22.11.18 00:49

Реакција на претседателот на здружение египќани Пирамида Зем – Охрид по повод колумната на г-динот Земон, објавена на 20112018 Колку и да се трудам , по прочитаната колумн...

Писмо од студентите до МОН:Какви се намерите за Филмската академија во Охрид?

07.11.18 09:59

Најпрво би сакале да ги демантираме претходните изјави, писма и шпекулации кои се појавија во медиумите изминатите неколку дена, а беа пласирани од одредени политички центри, ко...

Отворена: Сара и Марко

03.11.18 07:00

Драга Сара, Твојот живот моментално e сумиран во податоци, во ИБАН шифра, SWIFT код, АЦЦ и СМС бројки Ама ти си повеќе од овие банкарски жиросметки и телефонски броеви Одеднаш с...

Писма: Со гладна младина не се оди во ЕУ и НАТО

05.10.18 11:49

Деновиве сме сведоци на чести прослави и на владата и на опозицијата, едните слават успешен референдум, а пак другите слават за вечна Македонија И ако нека си слават, нека се ве...

Писма: Кога би имале еден ден во град со културно наследство

02.10.18 11:03

Моето секојдневие…и секојдневието на сите кои живеат во Воска, во овој прекрасен, а запуштен и заборавен дел од градот се овие слики… Дали некогаш некој од општина О...

Писма: Д-рТанески-еден од последните репрезенти на хирушкиот блок со кои беше чест и задоволство и да работиш

18.09.18 10:22

Кога поминувата низ охридската чаршија и ако сретнете човек тивок, скромен, ненаметлив и само некои го поздравуваат со докторе, тогаш знајте дека тој човек прв ве држeл в рака, ...

КОЈ СИ ИГРА СО РИБИТЕ ОД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО или ДАЛИ Е ЕЗЕРОВО СЕЛО БЕЗ КУЧИЊА

15.09.18 21:05

Повод: Информацијата за појава на јапонски вид крап во Охридското Езеро Сега нема да го спомнувам значењето за ихтиофауната од Охридското Езеро, која впрочем како и онаа од Прес...

Отворено писмо: Редно е да се заменат азбестните плочи во О.У. „Христо Узунов“

25.08.18 07:00

ОТВОРЕНО ПИСМО До Арбер Адеми, Министер за образование и наука Проф д-р Јован Стојаноски, градоначалник на Општина Охрид Оливија Пирузева – Јанева, директор на ОУ „Христо ...

Балабан…. Томчо Балабан

25.07.18 17:04

Во една моја долга животна епизода, живеев во градот на Балканот со најмногу епитети во суперлатив и сметам дека непотребно е да ги повторувам, оти секако текстов нема да е за г...

Отворено писмо на „Фронт 21/42“ до пратениците: Итно да запре деструкцијата на охридскиот регион

21.06.18 12:51

По повод Денот на Охридското Езеро еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ испрати отворено писмо до пратениците во кое се бара мораториум за инфраструктурни проекти во ед...

Dr Batkoski pod artikli