Писма - Page 4 of 46 - OhridNews
Отворена: Охриѓани во Љубаништа на плажа

02.09.19 07:00

На едно огромно паднато дрво од 25 метри се суши облека на јаже Некој си ставил шарен чадор пред наткренатите корења Испикани паркирани коли околу гранките Мајка природа оставил...

Понеделнички на пазар, пред целосно да изчезне неговата автентичност

06.08.19 13:47

Понеделнички низ Охридскиот пазар Пред да изсчезне нешто автентично Една мала прошетка… Просечна возраст: баби, дедовци, тетки, чичковци, пензионери и се што е 55+ Граѓани...

Отворена: ОДГОВОРНОСТ – што беше тоа драги мои!

01.08.19 12:26

Во последно време, со оглед на секојдневните животни како и професионални искуства од една страна, но уште повеќе предизвикана од актуелните општeствено-политички збиднувања од ...

Семејството Шанданови реагира на изнесените историски факти на одбележувањето на118 години од формирањето на првата востаничка чета во охридско

13.07.19 15:49

Повод: Изнесените тврдења на учесниците во настанот на кој беа одбележани 118 години од формирањето на првата востаничка чета во охридско При секој јавен настап или делување во ...

Прогласувањето на охридскиот регион за светско наследство во опасност е единствена шанса за негов спас

03.07.19 12:57

Деновиве се одвива, за нас пресудната, 43 сесија на Комитетот за Светско Наследство во Баку, Азербејџан По повеќе децении континуирано уништување (практично од осамостојувањето ...

Охрид SOS: Единственото македонско УНЕСКО наследство на работ на бездна

27.06.19 15:41

Што ќе значи одлуката на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО Во мај годинава Центарот за светско наследство објави извештај за состојбата на добратa ширум светот категориз...

Отворена: Соединување на кардиологија и ортопедија лош експеримент каков што нема во ниту еден современ здравствен систем

20.06.19 09:38

Лошо изненадување и разочарување за иднината на ортопедијата, трауматологијата и неврохирургијата претставува содржината на писмената информација што ја објави OhridNews од Мини...

Фронт 21/42: Наместо да креира илузија, Владата да се посвети и почне да се грижи за Oхридскиот регион!

29.05.19 10:26

Наместо да креира илузија, Владата навистина да се посвети и почне да се грижи за единственото природно и културно наследство во земјава! Ја поздравуваме одлуката на УНЕСКО да г...

Од Шангај до Охрид е лесно, а потоа…

16.04.19 10:21

Замисли дека живееш во Шангај; тетка ти испратила фотографии од Охрид, а меѓувремено добиваш силна желба да видиш уште како кинеските влакнести палми преживуваат во суровите усл...

Интелектуалци и бизнисмени апелираат да се почитува достоинството на припадниците на заедницата на Египќаните

08.04.19 11:54

Последните месец дена сведоци сме на уште една манипулација од страна на мала група на поединци за остварување на своите лични амбиции и интереси, во име на заедницата на Египќа...

Dr Batkoski pod artikli