Писма - Page 42 of 43 - OhridNews
Понуда ?!

05.07.07 11:47

Пред неколку дена бев во Охрид и во „Летница“ побарав кафе Девојката која работеше ми понуди: макијато, нес кафе… Ја замолив да ме послужи со македонско (турско) кафе Но, ...

Ваши писма: Високи цени во угостителските објекти нема само во Охрид !

30.06.07 08:13

Пред извесно време на вашата нет страница прочитав текст во кој се критикуваат охридските угостители за високите цени со апел за намалување на истите Навистина добар начин за по...

Благодарност од жители на Воска

22.06.07 14:58

Во име на жителите од населбата Воска, голема благодарност до Општина Охрид, градоначалникот Александар Петрески и Советниците, посебно г-дин Недим Положани Обележувањето на „Де...

Писма:Граѓаните од МЗ „Билјанини извори“ лути на Локалната самоуправа !

22.06.07 03:11

Ние сме група на грагани од МЗ “Билјани Извори”, поточно од улица Лазо Трпоски од броевите 50,50а,52,54,56,58,60 и 62 и се обраќаме преку вашиот ценет електронски ме...

Наши во светот. Лара и Џејмс Шибакоски – Австралија

03.06.07 12:02

Почитувани, Со гордост ја следам вашата страна на интернет и сум доста задоволен од вашите информаци што ги пласирате Се викам Васко и потекнувам од, според мене, најубавиот гра...

Чествување на Свети Методиј во Германија

01.06.07 01:25

Во саботата на 26 мај 2007 година, по повод Светометодиевите денови се празнуваше и чествуваше во Елванген, јужна Германија, градот во кој Св Методиј бил две ипол години во затв...

Центарот без доволно паркинг

01.06.07 00:58

Јас сум редовен читател на ohridnews како и жител на град Охрид Имам 23 години, студент по архитектура Ова ми е прв текст кој ви го испраќам, се надевам нема да биде и последен ...

Петнаесет години македонски денар

24.05.07 20:24

Во мај месец пред 15 години се воведе денарот како македонска национална валута Осамостојувањето се одвиваше низ многу институции и сложени процеси но, народот тоа директно го п...

писма:Дали Охрид има потреба од владина кампања за градење елитни хотели???

09.05.07 10:56

Деновиве се погласни стануваат кампањите на Владата и на поедини пратеници да во Охрид се градат елитни хотелски објекти,со некој, наводен странски капиталСупер,демек ќе има нов...

Писма: Дали треба да се почитува законот кога си во униформа?!

03.05.07 00:33

Не можам, а да не реагирам , кога секојдневно пред мене минуваат илјадници возила кои го прекршуваат законот Поточно, живеам во Лескоец и не го кријам моето име, бидејќи гледам ...

Dr Batkoski pod artikli