Писма - Page 43 of 44 - OhridNews
Наши во светот. Лара и Џејмс Шибакоски – Австралија

03.06.07 12:02

Почитувани, Со гордост ја следам вашата страна на интернет и сум доста задоволен од вашите информаци што ги пласирате Се викам Васко и потекнувам од, според мене, најубавиот гра...

Чествување на Свети Методиј во Германија

01.06.07 01:25

Во саботата на 26 мај 2007 година, по повод Светометодиевите денови се празнуваше и чествуваше во Елванген, јужна Германија, градот во кој Св Методиј бил две ипол години во затв...

Центарот без доволно паркинг

01.06.07 00:58

Јас сум редовен читател на ohridnews како и жител на град Охрид Имам 23 години, студент по архитектура Ова ми е прв текст кој ви го испраќам, се надевам нема да биде и последен ...

Петнаесет години македонски денар

24.05.07 20:24

Во мај месец пред 15 години се воведе денарот како македонска национална валута Осамостојувањето се одвиваше низ многу институции и сложени процеси но, народот тоа директно го п...

писма:Дали Охрид има потреба од владина кампања за градење елитни хотели???

09.05.07 10:56

Деновиве се погласни стануваат кампањите на Владата и на поедини пратеници да во Охрид се градат елитни хотелски објекти,со некој, наводен странски капиталСупер,демек ќе има нов...

Писма: Дали треба да се почитува законот кога си во униформа?!

03.05.07 00:33

Не можам, а да не реагирам , кога секојдневно пред мене минуваат илјадници возила кои го прекршуваат законот Поточно, живеам во Лескоец и не го кријам моето име, бидејќи гледам ...

Писма: Кој ќе ги среди терасите?

27.04.07 02:02

Има ли некој жив што ќе стори нешто и ќе им каже на газдите на кафичите дека го имаат заземено целиот плоштад На што личи тоа човек да не може едноставно да помина на плоштадот ...

Не грам демократија, килограм простотија, туку тон нарциси и сто тона глупости

19.04.07 08:56

             Почитувана редакција,поцитувани читателиИнспириран од колумната на  мојот колега, Г-дин Никола Манески , не можам а да не реагирам , барем на дел од написот на колу...

Писма:ФАРАОН,КАКО ТОА ГОРДО ЗВУЧИ

10.04.07 01:23

Што народ ќе беше овоа македонче, ем да го тепаат ем да не му даваат да плаче, ем никако да ги проголта модерните текови на транзициска Македонија Кога сите екс Ју републики бар...

Писма: На ФТОН има повеќе од 4 студенти

06.04.07 02:01

По повод  изнесените ставови на Младинскиот Совет – Охрид  во врска со работилницата за промоција на Националната стратегија за млади и кампањата за имплементација на стра...

Dr Batkoski pod artikli