Писма - Page 5 of 43 - OhridNews
Отворена: Не е проблемот во институциите, во Македонецот е

06.02.18 11:14

Утрово, кога се разбудив да одам на работа, покрај утринската рутина, топло кафе и сл гледам ќерка ми пуштила ТВ … утринска на Сител… Тема: институциите потфрлија &#...

Отворено писмо од дефектолог Аслимоска за актуелните случувања во „Св.Климент Охридски“

29.12.17 10:14

Најпрво, би сакала да изразам огромна благодарност за поддршката на родителите и целокупната јавност за новонастанатата ситуација во училиштето „СвКлимент Охридски“ Понатаму, би...

Отворена: Отсега Роберт “ќе не весла со плат(е)но”!?

21.12.17 07:00

Роберт Поповски, министер без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност, колегата асли новинар (за тоа никој не може да му го јаде акот), Роберт Поповски, досег...

ЗГ „Совест“: Може ли џамија без минаре? Може

01.12.17 19:41

Ене ја среде Охридската чаршија Над сто и пет години Алипашината џамија без минаре Никој охриѓанец не ѝ го памти минарето И затоа, меѓу другото, е објект од посебно културно зна...

Отворено писмо до јавноста од Михаил Трендафилов Нанче: Конзервација или конфронтација

27.11.17 07:00

Отворено писмо до јавноста од Михаил Трендафилов Нанче, претседател на граѓанското невладино здружение “СОВЕСТ“ од Охрид Почитувани читатели, македонски граѓани, македонски инст...

Отворена: Најитно да се расчисти дивата депонија и да се реши проблемот со бездомните кучиња во Видобишта

03.11.17 09:44

Од ко памтам за себе, никогаш, ама баш никогаш, сум немал страв од никакви животинки – напротив, сум се плашел од луѓе – неискрени, завидливи, злонамерни… Кај ...

Отворена: Напред Охрид!

24.10.17 07:00

Ова лето: покрај дивиоТ рај во Љубаништа После кампоТ Без разлика која партија е на локална власт или кој градоначалник го води градот по својот амбициозен пат Со добри намери и...

Отворена:Директорот на ОУ „Св.Климент“ со соопштение по повод отвореното писмо на родителите

01.09.17 12:58

Повод- отвореното писмо на група родители до директорот на ОУ „СвКлимент Охридски“ Нашиот професионален кадар е висококвалификуван, може да одговори на сите работни задачи и да ...

Отворена:Родители на ученици од ОУ „Св.Климент Охридски“ со писмо до директорот против промена на наставник

30.08.17 15:06

Како родители на деца ученици во основното училиште „Св Климент Охридски“ Охрид,  денес, остваривме средба со директорот на училиштето, кој на крајно дрзок и безобразен начин не...

Отворена: Вапилска сага, водата за пиење пресуши!

14.08.17 07:00

Има ли смисла да се живее без вода за пиење на плус 40 степени И последната шанса за снабдување на вода за пиење на селата Вапила и Ливоишта пропадна заедно со сушата која трае ...

Dr Batkoski pod artikli