Писма - Page 6 of 46 - OhridNews
КОЈ СИ ИГРА СО РИБИТЕ ОД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО или ДАЛИ Е ЕЗЕРОВО СЕЛО БЕЗ КУЧИЊА

15.09.18 21:05

Повод: Информацијата за појава на јапонски вид крап во Охридското Езеро Сега нема да го спомнувам значењето за ихтиофауната од Охридското Езеро, која впрочем како и онаа од Прес...

Отворено писмо: Редно е да се заменат азбестните плочи во О.У. „Христо Узунов“

25.08.18 07:00

ОТВОРЕНО ПИСМО До Арбер Адеми, Министер за образование и наука Проф д-р Јован Стојаноски, градоначалник на Општина Охрид Оливија Пирузева – Јанева, директор на ОУ „Христо ...

Балабан…. Томчо Балабан

25.07.18 17:04

Во една моја долга животна епизода, живеев во градот на Балканот со најмногу епитети во суперлатив и сметам дека непотребно е да ги повторувам, оти секако текстов нема да е за г...

Отворено писмо на „Фронт 21/42“ до пратениците: Итно да запре деструкцијата на охридскиот регион

21.06.18 12:51

По повод Денот на Охридското Езеро еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ испрати отворено писмо до пратениците во кое се бара мораториум за инфраструктурни проекти во ед...

Господин Господин Келнер

14.06.18 07:00

Да се биде во криза , гледам е модерно: политичка криза-ни збор повеќе за оваа, финансиска криза-колку повеќе имаат повеќе им фали, емотивна криза – среќата со пари не се купува...

“Сезона” на прослави во охридската Гимназија: Утре, “четата” на Ахил Тунте, слави 60 години матура

02.06.18 13:28

Низ охридската Гимназија, сега СУЦ “Свети Климент Охридски”, поминале генерации и генерации ученици Од оваа реномирана образовна институција, произлегле бројни имиња, кои остави...

Македонските средношколци меѓу најдобрите на натпревар во Кембриџ

08.05.18 09:17

На интернационалниот натпревар “The intellectuals challenge” кој се одржа од 20 до 23 април оваа година во Кембриџ универзитетот “St John s College” во Велика Британија, зедоа у...

Отворена: Автобуси се паркираат и мијат на улица, жителите немаат мир

08.05.18 09:09

Веќе подолг период жителите на улица Партизанска во Охрид во делот кај Факултетот за Туризам и Угостителство се соочуваат со сообраќаен метеж, неможност да пристапат до своите д...

Зошто се бега од реалноста и историската обврска и зошто се омаловажуваат Славеј и слободната територија Дебрца?

01.05.18 07:00

Како датум на формирањето на Армијата на Р Македонија е прифатен 18 август, според денот кога е формиран Баталјонот „Мирче Ацев“ на Славеј Планина, во 1943 години, во слободната...

Отворена: Ако горчи, не голтај

01.05.18 07:00

Точно е дека за вкусовите не се дискутира и тоа е основно за да пробаме да се сфатиме и барем делумно да се почитуваме едни со други На пример задник во тигарски хеланки некому ...

Dr Batkoski pod artikli