Писма - Page 7 of 43 - OhridNews
Екстерно …………. секако – да !

14.12.16 09:17

Бидејќи се наоѓаме во периодот во кој што уште една генерација на матуранти за извесно време ќе биде вклучена во проектот Екстерно проверување, (без разлика што јас веќе не сум ...

ПССССССТ!!!

10.12.16 17:49

Псссссст… Денес сум многу среќенПресреќенВозбуденЧист во мислитеОстави празници, имендени, славиИзборниот молк е спасЈас сум за секој ден да има политичка тишина во Македо...

Отворена: До кога мили, браќа…

04.12.16 07:00

На политиката, или игра за возрасни деца, отсекогаш сум гледал со иронија и потсмеф Ама резултатите од истата тá игра стално се загриженост и страф Денојве и презир Како инаку д...

По вторпат: За патот од Косел до Вапила

04.12.16 07:00

Не постои, во толкава близина на Охрид, толку убаво место какво што е селото Вапила а со толку многу проблеми со кои се соочуваат неговите жители Пред некој ден за првпат после ...

Семејство се жали дека градилиште ја загрозува нивната куќа

03.12.16 10:06

Семејството Шутиноски од Охрид во отворено писмо до медимуте се жали дека градилиште во центарот на градот им ја загрозува берзбедноста на нивната куќа бидејќи се појавило свлеч...

Охрид: Бисер на Европа Mission (im)possible

01.12.16 07:00

Неодамнешната вест дека градот Нови Сад ја освоил престижната титула на Европска културна престолнина за 2021 година, како претставник на земја со кандидатски статус во ЕУ, како...

Отворена: Вистината за случувањата во ресторанот во Косел, СВР Охрид и МВР

20.11.16 13:19

Повод објавата во Билтенот на МВР за наводно недолично однесување на полицаец за време на вршење служена должност Почитувани, По објавата на веста за полицаецот кој навредувал к...

Отворена: Инсталираниот режим на работа на семафорите кај ОУ „Христо Узунов“ е во расчекор со досегашните перцепции кај возачите

14.10.16 09:45

Би сакал на овој начин преку Вашиот и наш медиум кој што  дефиниотивно е најчитан и најетаблиран  електронски медиум во охридскиот регион и пошироко,  колку што можам да укажам ...

Анималиа: И животинките се дел од оваа планета Земја и имаат подеднакво право на опстојување

04.10.16 11:32

4-ти октомври е светскиот ден на животните По тој повод Анималиа, сака да испрати апел дека и животинките се дел од оваа планета Земја и имаат подеднакво право на опстојување, к...

Значењето на шумите во светот и Р. Македонија

14.09.16 22:21

 Старите рекле: купи ново, а на старото неплукај, истото важи и за шумите во светот Инспирација и повод за долу напишаното ми даде од примерот што го видов на ohridnewscom од 12...

Dr Batkoski pod artikli