Отворена - Page 47 of 49 - OhridNews
Да живее Македонија !

08.11.07 01:54

Повод за моето писмо до вас е изјавата на посредникот Метју Нимиц во врска со нашето библиско име Македонија Моето име е Ивана Ангеловска, имам 9 години и сум четврто одделение ...

Зошто нема да одам на ракомет !

15.08.07 02:11

Со големо задоволство и радост јас и моите другари го дочекавме денот на почеток на Светското првенство во ракомет на моите врсници Отидовме и на свеченото отворање со истата ра...

Писма: Нелојална конкуренција!

12.08.07 00:17

Во Охрид очигледно ова лето се случува нешто во туризмот Меѓутоа има нешто што ги лути туристите, а и нас охриѓани Никако не може да се спроведе ред и дисциплина во однос на при...

Летната тарифа на охридските таксисти ги празни џебовите на граѓаните !

18.07.07 01:46

Прв пат пишувам во вашата рубрика(а редовно ги пратам содржините на ohridnews)Немав намера да пишувам но бев силно испровоциран од охридските таксисти и нивниот однос во летниот...

Идејата за заштита на плажите добра, потребна е акција !

11.07.07 11:09

Идејата за заштита на плажите од цврст отпад што ја покренува охриднењс е добра, иако сметам дека е малку задоцнета, но подобро сега отколку никогаш Треба штом веќе е отпочната ...

Граѓаните и градот…

06.07.07 00:17

Охрид е стварно најдобар град во Македонија Убавината, природата и антиката го осветлуваат и конечно со новите поправања и пронаоѓања на старите објекти и слично, го носат во не...

За охридските навики…

06.07.07 00:04

Ова мое писмо е само додаток на колумната “Кафе Пауза”, напишана од Спаско Костоски Јас неколку години не сум вратен во Охрид (заминав на студии во САД – па ев...

Понуда ?!

05.07.07 11:47

Пред неколку дена бев во Охрид и во „Летница“ побарав кафе Девојката која работеше ми понуди: макијато, нес кафе… Ја замолив да ме послужи со македонско (турско) кафе Но, ...

Ваши писма: Високи цени во угостителските објекти нема само во Охрид !

30.06.07 08:13

Пред извесно време на вашата нет страница прочитав текст во кој се критикуваат охридските угостители за високите цени со апел за намалување на истите Навистина добар начин за по...

Благодарност од жители на Воска

22.06.07 14:58

Во име на жителите од населбата Воска, голема благодарност до Општина Охрид, градоначалникот Александар Петрески и Советниците, посебно г-дин Недим Положани Обележувањето на „Де...

Dr Batkoski pod artikli