Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во декември 2017 година, изнесува 23. 850 денари.

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во декември 2017 година, во однос на декември 2016 година, изнесува 101.7.

Во декември 2017 година, 1.2% од вработените во Република Македонија не зеле плата.

OhridNews