По најавите за драстично намалување на температурите и интензивни врнежи од дожд и снег, во просториите на Општина Охрид, денес, општинскиот штаб за заштита и спасување ќе одржи состанок.

Според прогнозата на синоптичарите, во сабота се предвидуваат интензивни врнежи од дожд, а во недела врнежи од снег и намалување на температурата на воздухот. Наредната седмица се очекуваат температури и до -17.

OhridNews