Согласно со Законот за празниците на Република Македонија, вторник 19-ти јануари, Богојавление-Водици, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Слободниот ден голем број верници од земјата ќе го искористат за посета на Охрид каде ќе го проследат чинот на осветувањето на езерските води и фрлањето на светиот крст, што ќе започне во 10 часот кај градското пристаниште.

OhridNews