По големото дефиле низ вевчанските улици, забавата во Вевчани по повод Василица,  вчеравечер продолжи со песните на ѕвездите на македонската народна музика: Есма Реџепова и Наум Петрески, како и групата „ Инфузија“ и „ Перо Бели“.

Неколкудневната забава завршува денес со традиционалното палење на маските.

OhridNews
Фото:Мега Продукција