Живот - OhridNews
Додека вирусот беснее: Како “бунтовната” соработничка на В.И. Ленин, д-р Елена Каваева, ја победи маларијата во Охрид, Струга, Македонија и Албанија?

26.03.20 15:04

Во ова време – невреме, сакам да пренесам една сторија, како поучно четиво Постарите охриѓани и стружани, да ги потсетам на д-р Каваева (Елена Етингер Каваева) и да ги замолам, ...

Ситуацијата со коронавирусот го спречи издавањето на пролетното издание на „Наше Здравје“

24.03.20 14:48

Пандемијата предизвикана од коронавирусот Ковид 19, целосно го наруши секојдневното живеење и нормалното функционирање во земјата Неминовно ситуацијата негативно се одразува и н...

РСБСП: Стави појас, спаси живот, спречи повреди!

21.03.20 10:25

Сигурносниот појас не влијае на тоа дали ќе се случи одредена сообраќајна незгода или не, но значително влијае на тоа какви ќе бидат последиците од сообраќајните незгоди Истражу...

Почина великанот на светскиот филм Макс фон Сидоф

09.03.20 16:28

Светскин познатиот шведски глумец Макс фон Содоф, почина во 91 година од животот, пишува „Гардијан“ Сидоф во богатата кариера оствари улоги во повеќе од 150 филмови, а светска с...

Литературниот клуб „Григор Прличев“ на необичен начин го одбележа Интернационалниот ден на жената

09.03.20 07:00

Членовите на литературниот клуб „Григор Прличев“, Интернационалниот ден на жената го одбележаа на  еден поинаков, нетипичен начин, со дебата во кафе и бар „Шила“ за значајни жен...

Со инфо за Хиперамонемија, завршува проектот за запознавање со ретките болести

29.02.20 11:12

Со бројни новитети и технички подобрувања, денес завршува втората сезона на проектот „Ги запознаваме ретките болести“ на охридскиот активист Гордана Лолеска, Супер радио и Здруж...

Ги запознаваме ретките болести: Хомоцистинурија

28.02.20 20:02

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: Старгардова болест

27.02.20 12:10

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: Батенова болест

26.02.20 10:17

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: Хронична миелоидна леукемија

25.02.20 09:17

101Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиск...

Dr Batkoski pod artikli