Автомото - OhridNews
Kонтролен сообраќаен пункт и превентивни активности за подигнување на сообраќајната култура кај пешаците

05.12.18 07:00

Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Охрид, активно ќе се вклучи во кампањата на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата за поголема ...

Пешаците се активни учесници во сообраќајот кои мора да ги почитуваат сообраќајните правила

04.12.18 11:10

Дали знаете која е најголемата и најактивната група учесници во сообраќајот Доколку не го знаете одговорот, тој е – пешаците Во рамките на секојдневните активности, секој ...

Зошто е важно правилно да се користи заштитниот појас во автомобилите

24.11.18 12:18

Правилната употреба на заштитниот појас спасува живот Игнорирањето на значењето на овој безбедносен сегмент, може да има фатални последици Опасноста која може да настане со нено...

Патиштата имаат свои приказни, за среќен крај-да ја подобриме безбедноста на патиштата

18.11.18 10:57

Според податоците на СЗО, годишно, во сообраќајни незгоди животот го губат околу 1,3 милиони луѓе, што претставува 2,2% од глобалната смртност Овие податоци покажуваат дека над ...

Од утре задолжително носење зимска опрема

14.11.18 10:42

Од утре, 15 ноември, четврток, започнува да важи обврската за задолжително поседување зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март 2019 година Републичкиот совет за без...

7 совети за побезбедно возење во Есен

14.11.18 07:00

Есента е прекрасно време за возење автомобил, но таа исто така носи опасности на кои секој возач мора да внимава Авто салонот за користени возила „Терен Ауто Плус“ од Охрид има ...

Dr Batkoski pod artikli