Живот - Page 4 of 124 - OhridNews
Онлајн разговори за зависностите кај деца и млади во време на пандемија

09.09.20 13:06

Во четврток, 10 септември, во 19 часот, невладината ХОПС – Опции за здрав живот Скопје, на својата фејсбук страница организира онлајн разговори на тема: „Зависности кај деца и м...

Дигитална трка за подигање на свеста за ракот на дојка

09.09.20 12:32

Пандемијата која го погоди светот во изминатиот период нѐ потсети колку ни е потребна поддршката од луѓето околу нас, особено во тешките моменти Нашите планови и дневни ритуали ...

Роднокрајни автори родени во септември: Маленко, Ѓорѓиоски и Линдро

03.09.20 09:19

НУ Библиотека „Григор Прличев“ и во време на пандемија, виртуелно ги одбележува родендените на роднокрајните автори, овој пат од оние родени во септември Според евиденцијата на ...

Промоција на збирка раскази и поетска вечер во кафѐ и бар „Шила“

02.09.20 16:19

Во четврток, 3 септември од 19:00 часот во кафѐ и бар „Шила“ во рамки на алтернативното културно лето “Културолошка Иницијатива 5 до 12 – Охрид“, ќе се оддржи промоција на...

Продолжува реализацијата на содржините од Балканскиот поетски камп: “Поетски искри од огништето на Ванчо Николески”

25.08.20 13:21

По вчерашното свечено започнување, во Охрид, Струга, Вевчани и општина Дебрца, продолжуваат да се реализираат содржините од традиционалниот Балкански камп за деца и млади: “Поет...

Судбината на струшкиот доктор Сандре Калајџиевски во Прага и на рускиот класик Платонов преточени во книга

21.08.20 08:41

Трагичната судбина на струшкиот доктор Александар – Сандре Калајџиевски, се протега во отсечка од само 38 години Роден во предилинденскиот период, во предилинденските и илинденс...

Три вредни дела од д-р Павле Митрески фрлаат нова светлина на историјата на Охрид

20.08.20 15:20

Исклучително плодниот научен истражувач и историчар д-р Павле Митрески, на јавноста денеска и презентираше три нови дела: “Михајло Идворски Пупин” (Од Идвор до Вевчани), “Студии...

Промоција на три книги од д-р Павле Митрески

19.08.20 20:10

На 20 август, четврток, ќе бидат промовирани три книги од д-р Павле Митрески: “Михајло Идворски Пупин” (Од Идвор до Вевчани), “Студии за Охридско – струш...

Здружението „Мобилност“ на подарок доби книги од НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид

17.08.20 10:20

Деновиве, НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид во рамките на своите програмски активности за ширење на читателската публика и култура на Венко Голабоски, претседател и на Сне...

Летно кино со автомобили во Охрид под ѕвездено небо

15.08.20 16:53

Првото Летно кино со автомобили во Охрид, беше отворено синоќа, со комплетна програма за посетителите После одличното загревање со музички сет што ни го приреди DJ Jana Slay, бе...

Dr Batkoski pod artikli