Живот - Page 5 of 111 - OhridNews
РСБСП: Во сообраќајот нема место за неисправни и нерегистрирани возила!

27.02.19 10:52

Сите возачи треба да бидат свесни за последиците што ги носи неисправното и нерегистрираното возило, велат од Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Бројот...

Ги запознаваме ретките болести: ТИРОЗИН ХИДРОКСИЛАЗА

26.02.19 13:00

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Медицината напредува, смртноста од кардиоваскуларни заболувања расте

26.02.19 11:19

Пишува: Прим Др Виктор Топалоски субспецкардиолог доктор на меднауки по кардиологија Смртноста од кардиоваскуларните заболувања со најчеста последица срцев инфаркт и мозочен уда...

Ги запознаваме ретките болести: БЕТА ТАЛАСЕМИЈА

25.02.19 22:40

БЕТА ТАЛАСЕМИЈА – Beta-thalassemia – МКБ D 561 Точната преваленца е непозната, но годишната инциденца на симптоматска Бета таласемија се проценува на 1/100000 низ це...

Сообраќајот се одвива по суви коловози

24.02.19 11:05

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози на пониските места, информираат од Авто-мото сојузот на Македонија Забрана за тешки товарни возила има на само на пат...

Ги запознаваме ретките болести: ФЕНИЛКЕТОНУРИА

23.02.19 22:36

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: ХАНТИНГТОНОВА БОЛЕСТ

22.02.19 19:58

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: ЦИСТИНУРИЈА

21.02.19 09:59

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: ДРАВЕТ СИНДРОМ

20.02.19 09:54

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: АДИСОНОВА БОЛЕСТ

19.02.19 12:29

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Dr Batkoski pod artikli