Живот - Page 7 of 111 - OhridNews
Ги запознаваме ретките болести: ПРАДЕР ВИЛИ СИНДРОМ

09.02.19 15:52

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: КАБУКИ СИНДРОМ

08.02.19 21:10

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: ДУШЕНОВА МУСКУЛНА ДИСТРОФИЈА – ДМД

07.02.19 19:10

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: ХЕМОФИЛИЈА

06.02.19 14:35

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: ДАУНОВ СИНДРОМ

05.02.19 07:00

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Промоција на Монографијата „30 години Поетска Ноќ во Велестово“

04.02.19 10:06

На 5 феруари во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид, а во рамките на годинашните „Прличеви беседи“ ќе биде промовирана  Монографија „30 години Поетска ноќ во Велестово“ Пром...

Ги запознаваме ретките болести: АЛПОРТ СИНДРОМ

04.02.19 01:43

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

„Медена земја“ го освои Санденс

03.02.19 23:59

Македонскиот документарец „Медена земја“ во режија на Љубомир Стефанов и Тамара Котевска, триумфираше на најпрестижниот американски фестивал Санденс Прв пат во историјата на фес...

Ги запознаваме ретките болести: АЛАЖИЛ СИНДРОМ

03.02.19 17:15

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску д...

Ги запознаваме ретките болести: АКРОМЕГАЛИЈА

02.02.19 12:02

Акромегалија е ретка, хронична, сериозна невроендокрина болест кај која хипофизата (кај возрасните лица) лачи прекумерна количина на хормон за раст Предизвикана од тумор, аденом...

Dr Batkoski pod artikli