Книга - Page 19 of 20 - OhridNews
Промоција на книгата „Патеки на животот“ од Наум Трајчески

05.09.14 07:00

Во среда, 10-ти септември, во КИЦ „Култура 365“ ќе биде промовирана збирката раскази „Патеки на животот“ од авторот Наум Трајчески „Оваа книга претставува одличен избор за читат...

Збогатен книжниот фонд во градската библиотека

19.08.14 09:48

Изминатиов период, НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со  нови наслови Одделението за возрасни читатели е збогатено со повеќе наслови меѓу кои...

Промовирана книгата „Тероризам“

07.07.14 18:34

Синоќа во Охрид беше промовирана книгата „Тероризам“ од авторите Цане Чапрагоски, Васко Николовски и Ленин Јовановски Охриѓанецот Николовски пред присутните изрази задоволство о...

Промоција на романот „Резервен живот“ од Лидија Димковска

05.07.14 07:00

Утре во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга Со почеток од 20 часот, ќе се одржи промоција на книгата „Резервен живот“ од писателката Лидија Димковска Во романот се...

Германија сака да ја продолжи забраната за објавување на автобиографијата на Хитлер

27.06.14 11:23

Германија сака да ја продолжи забраната за објавување на автобиографијата на нацистичкиот лидер Адолф Хитлер „’Mein Kampf“ (Мојата борба) што била воведена по Втората светска во...

„ Последната пролет во Париз“ – најновиот роман на Алимпиќ од денес во охридската библиотека

16.06.14 12:34

„Последната пролет во Париз“ најновата книга од Јелена Бачиќ Алипиќ од денеска,  читателите може да ја изнајмуваат и од охридската библиотека Станува збор за возбудлив роман во ...

“ДУХ“ од Ју Несбе

02.06.14 00:00

Книгата “Дух“ од Ју Несбе, најверојатно е најдобриот криминалистички роман на сите времиња, со сплет од повеќе случувања Во 1944 година во рововите покрај Ленинград загинува нор...

Пред охриѓани претставено литературното творештво од охридскиот писател Антонио Танески

11.04.14 07:00

Вчера во КИЦ „Култура 365“ беше претставено дел од творештвото на охридскиот писател Антонио Танески Пред присутните, меѓу кои членови на Литературниот клуб Охрид, семејството н...

Размоска: Прозното дело на Ковачевски има исклучително значење во македонската литература

05.04.14 07:00

Вчера во КИЦ „Култура 365“ беше претставено дел од творештвото на охридскиот писател Зоран Ковачевски Пред присутните, меѓу кои дел од охридските книжевни творци како и ученици ...

Уште една успешна промоција на книгата „Сто години копнеж“ од Мишо Јузмески

01.03.14 07:00

Во уметничка атмосфера, деновиве во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп беше претставена шестата книга на охридскиот автор Мишо Јузмески, насловена како „Сто години к...

Dr Batkoski pod artikli