Книга - Page 2 of 24 - OhridNews
Градската библиотека го збогати книжниот фонд

14.10.20 09:18

НУ Библиотека го збогати книжниот фонд со повеќе квалитетни дела Се работи за изданија кои се популарни и релативно нови во македонската издавачка продукција: „Полиана“ Еленор Х...

Девет нови наслови ве чекаат во НУ Библиотека „Григор Прличев“

08.10.20 10:05

НУ Библиотека „Григор Прличев“ го збогати книжебниот фонд со нови книги, меѓу кои: „Анонимна девојка“ од Грир Хендрикс, „Девојката од писмото“ Емили Гунис, „Изгубеното писмо“ од...

Нови книги во Градската библиотека

15.09.20 10:17

По еден мал застој поради Ковид -19 НУ Библиотека во рамките на годишната програма отпочна со збогатување на книжниот фонд Тој во септември е oсвежен со повеќе квалитетни дела ...

Роднокрајни автори родени во септември: Маленко, Ѓорѓиоски и Линдро

03.09.20 09:19

НУ Библиотека „Григор Прличев“ и во време на пандемија, виртуелно ги одбележува родендените на роднокрајните автори, овој пат од оние родени во септември Според евиденцијата на ...

Промоција на збирка раскази и поетска вечер во кафѐ и бар „Шила“

02.09.20 16:19

Во четврток, 3 септември од 19:00 часот во кафѐ и бар „Шила“ во рамки на алтернативното културно лето “Културолошка Иницијатива 5 до 12 – Охрид“, ќе се оддржи промоција на...

Продолжува реализацијата на содржините од Балканскиот поетски камп: “Поетски искри од огништето на Ванчо Николески”

25.08.20 13:21

По вчерашното свечено започнување, во Охрид, Струга, Вевчани и општина Дебрца, продолжуваат да се реализираат содржините од традиционалниот Балкански камп за деца и млади: “Поет...

Судбината на струшкиот доктор Сандре Калајџиевски во Прага и на рускиот класик Платонов преточени во книга

21.08.20 08:41

Трагичната судбина на струшкиот доктор Александар – Сандре Калајџиевски, се протега во отсечка од само 38 години Роден во предилинденскиот период, во предилинденските и илинденс...

Три вредни дела од д-р Павле Митрески фрлаат нова светлина на историјата на Охрид

20.08.20 15:20

Исклучително плодниот научен истражувач и историчар д-р Павле Митрески, на јавноста денеска и презентираше три нови дела: “Михајло Идворски Пупин” (Од Идвор до Вевчани), “Студии...

Промоција на три книги од д-р Павле Митрески

19.08.20 20:10

На 20 август, четврток, ќе бидат промовирани три книги од д-р Павле Митрески: “Михајло Идворски Пупин” (Од Идвор до Вевчани), “Студии за Охридско – струш...

Здружението „Мобилност“ на подарок доби книги од НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид

17.08.20 10:20

Деновиве, НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид во рамките на своите програмски активности за ширење на читателската публика и култура на Венко Голабоски, претседател и на Сне...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер