Книга - Page 24 of 24 - OhridNews
“ДУХ“ од Ју Несбе

02.06.14 00:00

Книгата “Дух“ од Ју Несбе, најверојатно е најдобриот криминалистички роман на сите времиња, со сплет од повеќе случувања Во 1944 година во рововите покрај Ленинград загинува нор...

Пред охриѓани претставено литературното творештво од охридскиот писател Антонио Танески

11.04.14 07:00

Вчера во КИЦ „Култура 365“ беше претставено дел од творештвото на охридскиот писател Антонио Танески Пред присутните, меѓу кои членови на Литературниот клуб Охрид, семејството н...

Размоска: Прозното дело на Ковачевски има исклучително значење во македонската литература

05.04.14 07:00

Вчера во КИЦ „Култура 365“ беше претставено дел од творештвото на охридскиот писател Зоран Ковачевски Пред присутните, меѓу кои дел од охридските книжевни творци како и ученици ...

Уште една успешна промоција на книгата „Сто години копнеж“ од Мишо Јузмески

01.03.14 07:00

Во уметничка атмосфера, деновиве во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп беше претставена шестата книга на охридскиот автор Мишо Јузмески, насловена како „Сто години к...

Осврт кон поетската книга на Саме Лимани- Жарноски – Светлина што не згаснува

20.02.14 07:00

(Осврт кон поетската книга „Долина на луњите и љубовта“ од Саме Лимани- Жарноски) Емотивна Длабока Искрена И родољубива Таква е поезијата на Саме Лимани- Жарноски Исткаена како ...

„ДЕВОЈКАТА СО ТЕТОВАЖА НА ЗМЕЈ“ oд Стиг Ларсон

11.11.13 00:05

Како и секоја година, и овој први ноември на поранешниот индустриски магнат Хенрик Вангер за роденден му пристигна необичен подарок- уште еден потсетник на таинствената случка о...

“ГОСПОДАРКА НА ИГРАТА“ од Синди Шелон и Тили Багшо

07.10.13 00:05

Воодушевувачко продолжение на Шелдоновиот роман “Господар на играта“ Една од најгламурозните и највозбудливите приказни кои некогаш се раскажани Заплетот започнал уште одамна, у...

„ДЕВОЈКАТА ОД РУСКИОТ КВАРТ“ од Кејт Фернивал

23.09.13 00:33

За да ја напише оваа приказна, Кејт Фернивал била инспирирана од вистинската приказна на мајка и Романот содржи измислени ликови и настани но ја искористува неверојатната вистин...

Македонија туристички бисер

02.09.13 08:00

Двојазична (македонско-англиска) енциклопедија, во која се опфатени туристичките потенцијали и културно историските знаменитости во Република Македонија Издавач е Информативно-д...

И планините одекнаа – Халед Хосеини

07.08.13 22:17

Емотивен, провокативен и незаборавен роман за тоа како љубиме, ако се грижиме еден за друг и како сите избори што ги правимеекнуваат низ наредните генерации   Разновиден во пејз...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер