Книга - Page 6 of 22 - OhridNews
Драинац: Бандит или поет

15.06.18 07:00

Во издание на „Везилка 2011“ излезе од печат обемен избор од поезијата на Раде Драинац, еден од листата на проколнатите српски поети меѓу двете светски војни Изборот го подготви...

Во Охрид промоција на книгата „Викајте ме Естебан“ од босанската авторка Лејла Каламуиќ

10.05.18 15:40

На 16 мај, вторник, во кафе бар Аквариус, ќе се изврши промоција на книгата „Викајте ме Естебан“ од босанската авторка Лејла Каламуиќ, во организација на Блесок Книгата ќе биде ...

За „ЗБОРОИГРИ -2“ од Славе Ѓорго Димоски втора награда на саемот на книгата

09.05.18 08:55

Втората награда за најдобро илустрирана книга на Саемот на книгата што се одржува во Арена „Борис Трајковски“ во Скопје ја доби книгата „ЗБОРОИГРИ -2“ од Славе Ѓорѓо Димоски Илу...

Нови наслови во градската библиотека

18.04.18 21:30

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид во април го збогати книжниот фонд со нови наслови: “Почетно подучување” “Ослободување на имагинацијата” – Максин Грин “Прирачник за исхран...

Во Охрид ќе се случи размена на книги

14.04.18 14:10

Негувањето на читачката култура ги обедини заложбите на институциите НУ Библиотека “Григор Прличев” – Охрид и Факултетот за странски јазици при Универзитетот ФОН На 16042018 (по...

Нова книга со брзозборки „Збороигри 2“ од Славе Ѓорго Димоски

03.04.18 09:00

Денеска во НУ „Григор Прличев“, библиотека Охрид, со почеток во 11 часот ќе биде претставена книгата со брзозборки и други јазични игри „Збороигри“ од Славе Ѓорѓо Димоски   Книг...

Излезе од печат книгата “Шестмина словачки поети”

02.04.18 07:00

Во издание на “Везилка 2011” излезе од печат книгата “Шестмина словачки поети” чиј приредувач и преведувач е проф д-р Звонко Јанкуловски, професор на кат...

Нови наслови во охридската библиотека

29.03.18 10:04

НУ Библиотека “Григор Прличев“ продолжува со збогатување на книжниот фонд Меѓу книгите кои ги уди библиотеката, во идниан ќе можат да се најдат и книгите:  „Современа орална и м...

Нови наслови во охридската библиотека

21.03.18 10:07

НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид продолжува да го збогатува книжниот фонд со нови наслови Овој пат на задоволство на читателите, на полиците на библиотеката можат да се на...

Нови наслови во градската библиотека

07.03.18 19:40

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови: “Седмиот печат” – Сунчица Уневска “Умирање на љубовта” – Либеро Биџиарети “Писма до непознатата”...

Dr Batkoski pod artikli