Репортажи / Фељтон - Page 2 of 4 - OhridNews
Репортажа: „Види го Неапол и умри“

26.10.19 07:00

Скита, пишува и чита: Веле Митаноски “Види го Неапол и умри!”, но, откако ќе доживеш твоите охриѓани, кои ја “усовршија!” наполитанската пица, самите да се усовршат и присетат н...

Репортажа: Марсеј, како соселанецот од Црвена Вода, Евтинко, се вратил како Богатин!?

22.10.19 07:00

Скита, пишува и чита: Веле Митаноски МАРСЕЈ, ИЛИ, КАКО СОСЕЛАНЕЦОТ, ОД ЦРВЕНА ВОДА, ЕВТИНКО, СЕ ВРАТИЛ КАКО БОГАТИН! (Во три продолженија,објавуваме патеписни белешки на новинар...

Слово за болничките цркви

19.10.19 19:29

Во старото градско јадро на Охрид меѓу куќите кај Долна Порта се наоѓаат две мали цркви кои се познати како „болнички цркви“ Тоа се „Св Никола Болнички“ и „Св Богородица Болничк...

Репортажа од Шпанија: Универзалните вредности на Мајорка и Охрид, исто е, ама исто не е

19.10.19 07:00

Скита, пишува и чита: Веле Митаноски (Во три продолженија, објавуваме патеписни белешки на новинарот, публицист и општественик, Веле Митаноски Тој ќе ве прошета низ историјата и...

БилјанА, ИзвориТЕ, ПЕСНАТА

18.09.18 11:12

На југоисточниот крај од Охрид на излезот кон Свети Наум се наоѓаат најпознатите македонски извори Во нивната непосредна близина во 1978 година е изграден спортскиот центар „Бил...

Репортажа: Спа центрите на Велинград му носат 365 дена туристичка сезона, наскоро градот добива ресторан со охридски шмек

18.11.17 07:00

Во срцето на Родопските планини во централна Бугарија, на надморска височина од 777 метри се наоѓа градот Велинград, кој лежи на богатство од термални минерални води Ова место с...

Дебарца ги прави првите чекори за привлекување на туристи

15.02.15 08:45

Штом ќе пристигнете во Белчишта, на сред село наспроти општинската зграда ќе го забележите ресторанот „Кај Крчо“ во кој можат да се вкусат македонски традиционални јадења- пити,...

Подзаборавениот Охрид: Градот крај езерото некогаш бил познат и по јавните куќи

16.01.15 12:51

Охрид, градот препознатлив по Охридското езеро, природните убавини, културните знаменитости, црквите За него се пишувало и ќе се пишува, затоа што секогаш има многу што да се ка...

Репортажа: „Св. Заум“ – вистински рај крај езерото кој децении и пркоси на забрзаната урбанизација

28.08.14 07:00

На 20-на километри од „Балканскиот Ерусалим“ во непосредна близина на селото Трпејца се наоѓа манастирот „Св Богородица Захумска“  Природно уточиште кое веќе децении и пркоси на...

Репортажа: „Рајска долина“ за вистинско уживање во вкусни рибни специјалитети

17.07.14 07:00

Лето е вистинско време за откривање нови места и опуштање во природа На 15 километри од Охрид на патот за Битола, во подножјето на селото Куратица се наоѓа рибникот – ресторан „...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер