Репортажи / Фељтон - Page 3 of 4 - OhridNews
Фељтон: Климе Савин: Победува оној што на нозе го завршува маратонот

05.05.14 07:00

Култура која не е способна да препознае подвиг е осудена на брза и сеопфатна пропаст Тоа се покажува вистинито во многу различни форми Подвигот за кој ќе се пишува во овој текст...

Во Вруток се јаде повеќе пастрмка отколку во Охрид и Струга

14.04.14 08:00

Прекрасната природа, чистиот планински воздух и неповторливиот жубор на изворите на реката Вардар, го прават Вруток вистински рај за одмор и рекреација Ова гостиварско село, кое...

Фељтон: Ташула – Охридската робинка

14.04.14 07:00

Пред неколку месеци поминувајќи покрај црквата горе на Плаошник го забележав осаменото Турбе Уште веднаш ме заинтересира на кого му припаѓа, те чие тело почива тука, а бидејќи о...

Фељтон: Дрвото на принцезата во Охрид

03.04.14 10:47

Павловнија (lat paulownia) претставува род цветачки растенија За прататковина на повеќето видови на ова дрво се сметаат централна и источна Кина, но долга традиција на одгледува...

Фељтон: Виа Егнација – Патот на моќта

31.03.14 15:10

Виа Егнација, како што сите знаеме, е древен римски пат кој ги поврзувал Драч и Истанбул, односно античките населби близу овие места, притоа поминувајќи и низ Струга, Охрид, Рес...

Репортажа: Живот покрај двете езера

04.03.14 07:00

Тргнавме од Охрид Град покрај Охридското Eзеро што го нарекуваат „град на светлината“, а според легендите, во минатото имал 365 цркви Ја оставивме сончевата светлина и сите прик...

Репортажа: Тирана – главен политички, економски и културен центар на Албанија

14.12.13 07:00

Тирана се наоѓа во средишниот дел на Албанија со популација од околу 600 000 жители Градот кој е основан од Сулејман-паша во 1614-та година, во 1920-та официјално постанува глав...

Репортажа: Котор-срцето на црногорското приморје

30.11.13 07:00

Котор е мал крајбрежен град покрај Јадранот сместен во југоисточниот дел на некогашната „братска“ република, Црна Гора Градот кој од 1979-та година е под заштита на УНЕСКО, изоб...

Банско-неизбежна туристичка дестинација во зимскиот период

17.11.13 07:00

Природни убавини, луксузни хотели, скијачки и голф терени, квалитетна услуга и големо гостопримство, е она што го краси познатиот туристички центар Банско на планината Пирин во ...

Репортажа: Шолта – срцето на Далмација кое непрекинато бие благодарение на „жената-змеј“

19.10.13 07:00

Во срцето на Далмација на само 16 километри оддалеченост од Сплит, во водите на Јадранот се наоѓа островот Шолта Иако за многумина се уште непознат и во сенка на неговиот западе...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер