Репортажи / Фељтон - Page 4 of 4 - OhridNews
Репортажа: Етно музејот во Подмочани со децении ја негува македонската изворна традиција без трошка помош од институциите

28.09.13 07:00

Во срцето на преспанскиот регион,  во селото Подмочани, е сместена една од најбогатите етнолошки колекции на балканските простори, која изобилува со илјадници вредни експонати к...

Фото репортажа: До Трескавец води нов пат, пристигнуваат првите туристи

02.09.13 00:05

По катастрофалниот пожар на почетокот од годинава кој до темел ги пеплоса конаците на манастирот Трескавец во близина на Прилеп, ова свето место се издигна над маката и со несеб...

Откријте ја охридската „Рајска долина“

19.08.13 07:00

На 15 километри од Охрид на патот за Битола, во подножјето на селото Куратица се наоѓа рибникот – ресторан „Рајска долина“ Исклучително живописно место каде, кое трпеливо се уре...

Видео: „Сини вирови“ – кријат тајни стари милиони години

15.08.12 09:00

Малкумина знаат дека во реонот на Дебрца, поточно помеѓу Белчишта и Ново Село, се наоѓа еден од најголемите блатни резервати во Македонија Локалитетот Белчишкото блато, попознат...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер