Здравје - OhridNews
Околу 200 илјади граѓани во земјава имаат бубрежно заболување, се одбележува Светскиот ден на бубрегот

11.03.21 09:44

Околу 200 илјади граѓани во земјава имаат некоја форма на бубрежно заболување, а на дијализа одат 1600 пациенти во 23-те центри низ државата Дијализата е најчесто застапениот ме...

Експерт разоткри лесен начин на заспивање за 60 секунди

02.03.21 08:48

Стручњак за интегративна медицина од Универзитетот на Аризона (САД) открива лесен и ефективен начин на заспивање за 60 секунди Имено, Ендрју Вајл ја препорачува методата 4-7-8, ...

Кај нас има 576 регистрирани лица со ретка болест и повеќе од 60 различни дијагнози

28.02.21 12:27

Преваленцата е 3,5 проценти до 5,9 проценти од светската популација, една од најретките е Прогерија, ретка генетска состојба што предизвикува децата брзо да стареат, со превален...

Непознатите дијагнози откриваат нови светови, ретките болести предизвик кој може да се победи пред сѐ со љубовта

27.02.21 11:56

Исправени сте пред предизвик на кој прв пат му го слушате името Не знаете како и не знаете со што да се изборите со истиот Пред вас ја имате само дијагнозата која за вас претста...

Ги запознаваме ретките болести: Пит-Хопкинс синдром

23.02.21 09:30

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе...

Ги запознаваме ретките болести: Шарко Мари Тут

19.02.21 10:27

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе...

Ги запознаваме ретките болести 2021: Перзистентна клоака

15.02.21 10:13

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе...

Ги запознаваме ретките болести: Неврофиброматоза тип 1

12.02.21 08:00

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе...

Ги запознаваме ретките болести: Краниофарингеом

11.02.21 08:29

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе...

Разговор со д-р Игор Балевски: Со активност, умереност и позитивна дружба до здраво срце

09.02.21 09:53

Што повеќе придружни болести, поголема е и веројатноста за тежок облик на КОВИД 19, вели д-р Игор Балевски, специјалист – интервентен кардиолог, охриѓанец по потекло, кој долги ...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер