Здравје - Page 2 of 45 - OhridNews
Ги запознавбаме ретките болести: Бехчетова болест

06.02.21 18:54

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе...

Намирници што, покрај Сонцето, придонесуаат за повеќе витамин Д во човековото тело

05.02.21 14:09

Бројни научни истражувања потврдуваат оти Сонцето е главниот предуслов за лачење витамин Д во организмот, а скоро половина од светското население има недоволно, премалку количес...

Ги запознаваме ретките болести: Бекер-мускулна дистрофија

05.02.21 08:54

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе...

Ги запознаваме ретките болести: Ангелманов синдром

04.02.21 07:34

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе...

28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози: Албинизам

01.02.21 09:17

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, трета по ред, ќе...

Смоквите се извор на витамини и многу здравствени придобивки

20.01.21 12:28

Смоквите – плодови на листопадните дрвја од родот фикус, се дел од човековата исхрана со векови Ова овошје во облик на солза најдобро успева на Блискиот Исток и Средоземјето и с...

Излезе новиот број: „Наше Здравје“ во соработка со врвни експерти советува и едуцира

16.01.21 07:00

Деветнаесеттото издание на специјализираниот магазин за здравје и современ живот „Наше Здравје“ на аптекарскиот бренд „Виа Фарм“, на 40 страници донесува актуелни теми, интересн...

Три зачини полезни за дишните органи

11.01.21 18:06

Бројни научни истражувања покажаа дека консумирањето одредени видови храна и пијалаци му помага на телото да се ослободи од штетните материи Следуваат три зачини кои можат да ги...

Истражување: Средоземноморската храна е најдобрата диета

08.01.21 12:59

Според американската медиумска групација „Њуз енд ворлд рипорт“, златниот медал за најдобра диета веќе четврта година по ред, ѝ е доделен на средоземноморската храна Секој вид д...

Жена бегала од лекари поради коронавирусот, па ѝ бил откриен тумор од 20 килограми

05.12.20 10:55

На една Италијанка што избегнувала лекари поради коронавирусот, ѝ бил откриен и отстранет тумор со широчина од 70 сантиметри и 20 килограми тежок Пациентката крајно се плашела о...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер