Здравје - Page 4 of 38 - OhridNews
Нема зима со „Наше Здравје“!

27.12.18 17:13

Дванаесеттото издание на специјализираниот магазин за здравје и современ живот „Наше Здравје“ на аптекарскиот бренд „Виа Фарм“, излезе од печат денеска На 40 страници магазинот ...

„Наше Здравје“: EPA/DHA – Регулатори на бројни процеси во човечкиот организам

03.12.18 18:26

Пишува: д-р Кристина Митреска Употребата на витамини и минерали безброј пати била топ тема во многубројни разговори и списанија Нивната употреба е оправдана, но постојат суплеме...

Денес со ХИВ се живее долго и квалитетно доколку навремено се открие

23.11.18 10:28

Денес, се претпоставува дека секое четврто лице во Европа кое има ХИВ, не го знае својот ХИВ-позитивен статус Половина, пак, од луѓето што живеат со ХИВ се дијагностицирани доцн...

Голема промотивна акција во аптеки „Виа Фарм“ на природен витамин Ц „Ацерола“ 1+1 гратис

06.11.18 11:20

Ексклузивно во ланецот аптеки „Виа Фарм“, од 5 до 11-ти ноември, за едно купено пакување природен витамин Ц „Ацерола“ на Алкалоид, добивате уште едно гратис Ацерола е вистинска ...

Единаесеттото издание на магазинот „Наше Здравје“ во боите на есента

31.10.18 09:51

Новото, единаесетто по ред издание на специјализираниот магазин за здравје и современ живот „Наше Здравје“ на аптекарскиот бренд „Виа Фарм“, што излезе од печат неодамна, на 40 ...

Дијабетична полиневропатија – Компликација која или не дава симптоми или симптомите се дискретни

08.10.18 12:15

Пишува: Д-р Ирена Скендероска Митреска спец по неврологија Полиневропатијата е состојба која е резултат на оштетување на периферните нерви, кои го поврзуваат средишниот нервен с...

Совети од стоматологијата: Што да очекувате по оралнохируршка интервенција

22.09.18 10:52

Пишува: д-р Билјана Пецакова Спец орален хирург Стоматолошки центар „Д-р Баткоски“ До оралнохируршка интервенција може да дојде од повеќе причини – екстракција на импактиран заб...

Гихт – се појавува ненадејно, а најмногу од него страдаат мажите

14.09.18 06:00

Пишува: Д-р Кристина Митреска Доктор по општа медицина Гихт или уште ја нарекуваат „болест на гурмани“ е метаболно заболување кое предизвикува воспаление и оток на зглобовите Ов...

Интеракција на лековите и храната

10.09.18 10:01

Интеракција претставува појава кога еден лек или друга хемиска супстанција (храна, додаток во храна, алкохол или тутун) во организмот го менуваат дејството на друг лек Кога се з...

Совети од стоматологијата: Кога забот треба да биде умртвен?

03.09.18 11:31

Пишува: д-р Кирил Мандулоски Доктор по дентална медицина Стоматолошки центар „Д-р Баткоски“ Денталниот емајл е најтврдото ткиво во човечкото телоТој заедно со дентинот е дел од ...

Dr Batkoski pod artikli