Одбележан Светскиот ден на метеорологијата во Охрид: Навремени предупредувања за намалување на ризикот од катастрофи

Со пригодна свеченост одбележан Светскиот ден на метеорологијата, 23 март во Охрид. Директорот на Управата за хидрометеоролошки работи, Ивица Тодоровски во своето обраќање ја истакна важноста од навремените предупредувања кои водат кон рана акција од страна на иституциите кои работат на намалувањето на ризикот од катастрофи. Во последните години, се’ почесто сме изложени на интензивни … Continue reading Одбележан Светскиот ден на метеорологијата во Охрид: Навремени предупредувања за намалување на ризикот од катастрофи