Охридските пчелари тврдат-само 10% од медот кој се продава е оригинален

Охридските пчелари се соочуваат со сериозни проблеми поради се почестата продажба на фалсификуван мед. Според нив, само 10% од медот кој се продава е оригинален, останатите количини се произведуваат од гликозен сируп. – Одгледувам пчели повеќе од 18 години и може да се каже дека од продажбата на мед може добро да се заработува. Но, … Continue reading Охридските пчелари тврдат-само 10% од медот кој се продава е оригинален