Време е ние жените да бидеме задоволни со своето тело и да престанеме постојано да се трудиме да бидеме совршени, а воедно сме несреќни и незадоволни бидејќи не сме ги достигнале зацртаните нереални стандарди.

Девојките кои учествуваа на модната ревија »Body positive« flashmob во срцето на Милано на Piazza Duomo испратија порака дека жените се убави без разлика на облините, повеќе или помалку килограми, бидејќи се паметни, интуитивни, успешни, госпоѓи, мајки, бизнис жени……секогаш со насмевка на лицето. 

Lisca е подржувач на настанот бидејќи организаторот – познатата италијанска инфлуенсерка и модел за поголеми броеви Laura Brioschi избра Lisca долна облека за настанот кој го организираше на крајот на миланската модна недела. 

»Body positive« и Lisca во Милано

 

OhridNews