Магазин - OhridNews

Магазин

Здравје „Лансет“: Над милијарда луѓе ширум светот имаат прекумерна тежина

Повеќе од милијарда луѓе се борат со прекумерната тежина и дебелина...

Здравје Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Тауродонтизам

Тауродонтизам претставува ретка морфолошка аномалија на забите, про...

Здравје Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Ретинитис…

Ретинитис пигментоза или пигментна ретинопатија пигментоза претстав...

Здравје Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Рејнов…

Рејновиот феномен (РП) е вазоспастично нарушување кое се карактериз...

Здравје Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Гангренозна…

Гангренозната пиодермија се дефинира како болест која доведува норм...

Промо Ги запознаваме ретките болести: ПЕРЧИНГ СИНДРОМ

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој оваа година...

Здравје Долгото чекање термини во јавното, ги „брка“ пациентите кон приватното…

Долгото чекање за да се дојде до закажаниот термин за специјалистич...

Здравје Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Миотонична…

Миотонична мускулна дистрофија (ДМ) претставува автосомно-доминанто...

ИЗБОРИ 2024 Раководството на СДСМ му дава поддршка на Пендаровски за нов…

Раководството на СДСМ попладнево донело одлука да поддржи втор прет...