Здравје - OhridNews

Здравје

01.03.24 10:51

„Лансет“: Над милијарда луѓе ширум светот имаат прекумерна тежина

Повеќе од милијарда луѓе се борат со прекумерната тежина и дебелина...

29.02.24 09:22

Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Тауродонтизам

Тауродонтизам претставува ретка морфолошка аномалија на забите, про...

28.02.24 09:12

Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Ретинитис…

Ретинитис пигментоза или пигментна ретинопатија пигментоза претстав...

27.02.24 13:42

Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Рејнов…

Рејновиот феномен (РП) е вазоспастично нарушување кое се карактериз...

26.02.24 09:34

Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Гангренозна…

Гангренозната пиодермија се дефинира како болест која доведува норм...

25.02.24 12:34

Ги запознаваме ретките болести: ПЕРЧИНГ СИНДРОМ

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој оваа година...

25.02.24 10:26

Долгото чекање термини во јавното, ги „брка“ пациентите кон приватното…

Долгото чекање за да се дојде до закажаниот термин за специјалистич...

22.02.24 09:32

Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Миотонична…

Миотонична мускулна дистрофија (ДМ) претставува автосомно-доминанто...

21.02.24 09:22

Ги запознаваме ретките болести во охридско – струшкиот регион: Mикозис…

Mикозис фунгоидес е болест при која Т-клеточните лимфоцити (вид на ...