Репортажи / Фељтон - OhridNews

Репортажи / Фељтон

17.06.24 14:55

Репортажа: Вината од сончевата Македонија ги освојуваат пазарите од соседството…

Златните зраци на сонцето го заплискуваат морето од лозови насади р...

25.05.22 10:57

Македонија се брани и од Пустец: Голем научен собир по…

Автохтоните етничките Македонци од населените места во Општина Пуст...

20.04.22 12:38

Репортажа: Бугарија, врз сиромаштијата на Македонците во Албанија, купува бугарско…

Истиот ден, кога, во Охрид, потпретседателката на Бугарија, Илијана...

25.01.22 12:54

Репортажа: Од ловечка дипломатија, до ловен туризам

Охрид, градот на УНЕСКО, заедно со Езерото, е посакувана дестинациј...

25.12.21 12:20

Репортажа: Младите надежни стручњаци ја враќаат старата слава на Костозглобна

Специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Свети Еразмо”,...

18.07.21 23:20

Свежа угостителска понуда на 1250 метри надморска височина во срцето…

Високо на планината Караорман, над историското село Црвена Вода, по...

22.11.20 07:00

Репортажа: Клубот за подводни дејности „Охрид“, 35 години волонтерски ги…

Далечната 1985 година Охрид го доби првиот и засега единствен клуб ...

16.11.20 14:40

Репортажа: На други места се печит, само во Охрид се…

Мирисот на есента во ноември кога природата се прелева во неброени ...

18.10.20 12:23

Илјада години Бигорски манастир – историски, културен и духовен бисер…

Илјада години одбележува денеска еден од најстарите манастири во зе...