Регион/Свет - OhridNews

Регион/Свет

09.02.23 00:09

Во Дубаи ќе се гради хотел со облик на Месечината

Компанија со седиште во Канада има намера да гради четири одморалиш...

05.01.23 09:18

Хрватските пчели се разбудиле порано поради екстремно топлата зима

Поради екстремно топлата зима, природата во Хрватска почна да се бу...

29.12.22 09:57

„Баиду“ и „Аполо го“ го пуштија првото ноќно такси без…

Кинескиот технолошки гигант „Баиду“ објави проширување на комерција...

26.12.22 10:03

Французите си ги продаваат добиените Божиќни подароци

Bо Франција последниве години зачести интернет-продажбата на непоса...

22.12.22 09:49

Почина „таткото“ на „тика масала“ пилешкото

Познатиот готвач Ахмед Аслам Али кој тврдеше дека го измислил „тика...

21.12.22 09:47

„Островите вчера и утре“ оддалечени само четири километри и „цел…

Oстровите Голем и Мал Диомед во Беринговиот Проток се оддалечени са...

20.12.22 10:03

Средновековен замок се продава за два милиона евра

Средновековниот замок и земјиштето кај селото Серавале во Италија с...

13.12.22 11:32

Нов Зеланд се подготвува за целосно укинување на пушењето цигари

Парламентот на Нов Зеланд денеска усвои единствен закон за постепен...

15.11.22 09:20

Момче од Англија на 11 години има повисок коефициент на…

Јусуф Шах, момче кое живее во Лидс, Велика Британија, според тестот...