Македонија - OhridNews

Македонија

01.06.22 00:30

Летна ликовна школа во рамки на меѓународната колонијата „Вевчански видувања“

Во рамки на Меѓународната ликовна колонија „Вевчански видувања“, од...

21.03.22 17:14

Шунтаро Таникава добитник на „Златен венец“, Џерардо Мазучо на наградата…

Шунтаро Таникава, поет од Јапонија, е добитник на „Златен венец“ на...

07.02.22 14:14

Книжевните награди на ДПМ за Ивица Челиковиќ, Санде Стојчевски, Димитар…

Книжевните награди на Друштвото на писатели на Македонија за измина...

23.09.21 11:31

Филмот „Моето езеро“ од петок на репертоарот на Центар за…

Од 25092021 (сабота), до 01102021 (петок), со почеток во 2000 часот...

27.08.21 00:20

Свечено се отворија јубилејните 60-ти „Струшки вечери на поезијата“

Манифестација „Струшки вечери на поезијата“ со традиционално палење...

24.08.21 14:55

Македонската претстава „Пеликанот“ најдобра на ИНТЕФ фестивал во Шабац, Србија

Претставата „Пеликанот“ на Аугуст Стриндберг во изведба на младата ...

22.07.21 16:35

Доделени наградите на 20-от „Синедејс“

Со доделувањето на наградите на јубилејниот 20 Меѓународен фестивал...

22.03.21 21:21

Двоен настан во Париз: УНЕСКО ја одбележа 100 годишнината од…

Во седиштето на УНЕСКО во Париз, Франција, денес, попладне, се одрж...

30.08.20 12:16

Младата поетеса Ива Дамјановски добитник на нагрaдата „Браќа Миладиновци“

Младата поетеса Ива Дамјановски за книгата „Двоумење“ (Издание на П...