Охрид - OhridNews

Охрид

09.12.22 10:47

Волшебна елка за среќни празници за сите во Охрид

„ВОЛШЕБНА ЕЛКА“ е насловот на уште една хуманитарна акција што Црве...

09.12.22 10:35

Отворен ден на УИНТ „Св. Апостол Павле“

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св Апостол Павле“...

08.12.22 18:45

Реосветлена црквата Свети Врачи

Во пресрет на 8 Декември, патрониот празник на градот Охрид, членов...

08.12.22 12:09

Фото: Се празнува 8 Декември – Св. Климент Охридски

Во Охрид денеска со низа настани се одбележува 8 Декември – Денот н...

08.12.22 11:58

Вредна донација за ОУ „Св. Климент Охридски“ од почесниот Конзулат…

Почесниот конзулат на Република Србија во Македонија со седиште во ...

08.12.22 11:38

Јаневски: Не смее Охрид да биде синоним за скапо сместување,…

Директорот на Агенцијата за поддршка и промоција на туризмот (АППТ)...

08.12.22 11:08

Изложби во чест на Св. Климент

Во рамки на чествувањата посветени на Св Климент – Патрон на градот...

07.12.22 22:33

Свечена академија во чест на Свети Климент, врачено највисокото општинско…

Во центарот за култура во Охрид вечерва се одржа свечена академија ...

07.12.22 13:50

Промовирана Книгата за светите браќа Климент и Наум Охридски од…

Промовирана Книгата за светите браќа Климент и Наум Охридски од про...