Некои подзаборавени навики за кои се сметаше дека се одамна напуштени, сепак се уште се негуваат од крајезерската популација. Повозрасен човек прописно се искапи во Црн Дрим.  Со сите тертипи и, се рабира, шампонче. Спремниот капач на брегот го чекаше пешкирче покрај паркираниот велосипед кој ќе го „јавне“ освежен.

Мерките на штедење во Струга почнаа и практично да се применуваат.

Наместо дома капење во Дрим

OhridNews