НУ Библиотека го збогати книжниот фонд со повеќе квалитетни дела.

Се работи за изданија кои се популарни и релативно нови во македонската издавачка продукција:

„Полиана“ Еленор Х. Портер
„Мали огнови насекаде“ Инг Селест
„Точно на пладне“ Нора Робертс
„Магија“ Ронда Бирн
„Моќта“ Ронда Бирн
„Тајна“ Ронда Бирн
„Во една мрачна , мрачна шума“ Рут Веар
„Дали ме чекаш“ Гијом Мисо
„Фарма“

OhridNews