Пред неколку дена на јавноста и беше претставен првиот трејлер за филмот “Thor: The Dark World” кој е почеток на таканаречениот “Marvel’s Phase 2 Plan” во кој ќе ги видиме продолженијата на сите филмови кои се дел од “универзумот” на Марвел.

Новиот филм изгледа одлично, а премиерата ќе ја доживее на 30ти Октомври оваа година во Британија и 8ми Ноември во САД.