Навивачите на Унион Берлин тринаесетта година по ред католичкиот Божиќ го прославуваат заедно на стадинот. Повеќе од 30 000 навивачи деведесет минути пеаја божиќни песни и химната на клубот со што ја продолжија традицијата.

 
Навивачите на клубот од Берлин се познати како многу хумани бидејќи секоја година организираат настани со хуманитарно значење. Во минатото по организација на навивачите клубот беше спасен од банкрот и тотално згаснување.

Ohridnews