Семејството на малата Мила Димоска од Охрид со апел до хуманите граѓани за помош во собирањето на средства за третата операција.

  • Некаде сме на половина пат со собирање на средствата за третата операција на Мила. Ве молиме од срце кој колку може да и помогнеме на Мила да ја исправиме на нозе и овозможиме безгрижно детство, апелира семејството Димоски.

Малата Мила Димоска боледува од ретка болест–дистрофија на мозокот, а единствена шанса за подобрување на состојбата има доколку се оперира во специјализирана клиника во Кина, чии доктори поради сериозноста на состојбата закажаа итна операција во мај.

 

ТЕЛЕФОНИ ЗА ДОНАЦИИ
VIP 143 123 TELEKOM 070 143 143

ДОНАЦИСКА СМЕТКА
МИЛА ДИМОСКА
530500021204351
OHRIDSKA BANKA

ЗА ДОНАЦИИ ОД СТРАНСТВО
MILA DIMOSKA
str.Bogomilska 53, 6000 Ohrid, Macedonia
OHRIDSKA BANKA A.D. Skopje
IBAN CODE: MK07530280005506949
SWIFT: OHRDMK22