Владимир Четкар на 13 февруари, вторник, придружуван од Септет ќе настапи во Чикаго во клубот Зипо. Четкар со тоа ќе ја заокружи зимската турнеја во САД во рамки на која настапи во Њујорк, Кливленд, Детроит и Чикаго.

Четкар настапи во дел од најпопуларните американски џез клубови меѓу кои „Nighttown“ во Кливленд, „Music Hall Jazz Cafe“ во Детроит и „BB King Blues Club“ на Менхетен во Њујорк.

OhridNews