Поетот Дарко Лешоски, кој изминатиот период беше мета на критики во јавноста по неговото назначување за претседател на УО на Струшките вечери на поезијата – СВП, се повлече од функцијата.

Во изјава за медиумите тој истакна дека дел критиките биле издржани и дека решил дас се повлече, потенцирајќи дека останува да ја обавува функцијата во одделот за односи со јавност во владата.

OhridNews